Två raka förluster med 1–2, mot Björklöven och Mora. Den trenden hoppas Vita Hästen bryta i onsdagens bortamöte med Södertälje.

– Klart det blir en viktig match för oss nu. Det är alltid viktigt att bryta alla negativa trender. Vi har gjort för lite mål i de här två matcherna, men det är inte hela sanningen utan vi har mött två bra defensiva lag som varit strukturerade. Det har blivit för mycket jobbande nere i hörnen, säger Hästens tränare Tony Zabel efter tisdagsträningen.

En träning som föregicks av ett möte med spelare och ledare.

– Om vad som varit bra och vad som varit mindre bra. Vi ska ha några möten då och då, bara för att bli bättre. Vi tycker att vi kan mäta oss med alla som vi har mött, men är inte nöjda med att inte ha vunnit fler matcher, säger Zabel.

Både mot ”Löven” och Mora släppte Hästen in en puck redan efter en dryg minuts spel.

– Vi har fått lite onödiga starter i båda matcherna. Man kan fundera på om det är en slump, men det är nåt vi behöver prata om.

Helst inte 0–1 efter en minut igen då?

– Nej, men är det så är det ingen panik. Det är ändå 59 minuter kvar men det är onödigt att börja i den änden.

Christopher Fish missade senaste matchen, testade nu, men verkar inte helt redo för spel ännu.

– Vi får se hur det känns, sa Fish försiktigt.

Nye Patrick Blomberg verkar dock på rätt väg efter sin hjärnskakning.

– Han tränade tufft i fredags och lördags, och var hos sin läkare i måndags. Vi ska gå igenom det och lägga upp en plan för honom. Fysiskt sett är det inga problem men det krävs lite längre återhämtning, berättar Zabel.